Workshops

Ik geef workshops op locatie aan zanggroepen en koren. De workshop is laagdrempelig, leerzaam en gezellig! Op een speelse en ongedwongen manier behandel ik zaken als stemtechniek, houding, ademhaling, gebruik van gezicht en mond en tekstinterpretatie. Koren of groepen van alle niveau’s en een groepsgrootte tot 40 personen kunnen zich aanmelden. De workshop duurt ongeveer 3 uur. Ook voor kleine groepjes kan ik een passend programma verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan docenten die hun leerlingen zangles moeten geven, maar geen idee hebben wat ze moeten doen! Voor meer informatie en prijzen stuur een bericht op via het contactformulier.

Workshop “Laat je horen”

Deze leuke workshop richt zich op mensen die zich niet specifiek met zang of muziek bezig houden, maar die hun talenten willen ontdekken door eens buiten hun comfort-zone te treden. Op welke werkvloer dan ook krijgen mensen te maken met het gevoel dat ze zichzelf moeilijk kunnen laten horen of hebben ze angst om (zichzelf) te presenteren. Met muziek en zang als leidraad gaan we aan de slag met zaken als samenwerking, ontspanning en ademhaling, presentatie, houding en stemgebruik. Allemaal zaken die overal inzetbaar zijn, ongeacht welk beroep je uitoefent. Muziek werkt verbindend, brengt ontspanning en er is maar weinig zo gezellig als samen zingen.  Kortom, een fijne workshop om werknemers dichter bij elkaar te brengen en via creatieve wegen te bouwen aan meer zelfvertrouwen. Voor meer informatie en prijzen stuur een bericht via het contactformulier.

Groepscoaching

Een coaching sessie is geschikt voor zanggroepen die behoefte hebben aan extra begeleiding en advies en ondersteuning voor de dirigent/koorbegeleider. Is jullie repertoire te moeilijk? Kan niet iedereen er in mee? Denken jullie dat het beter kan? Dan kom ik op locatie om te kijken en luisteren en jullie met tips en adviezen naar een hoger level te trekken. Ook voor zangers in een band, of het begeleiden van een schoolmusical is dit zeer geschikt.

Stephanie W. Een geweldig leuke en leerzame workshop. Dankjewel Erica voor je enthousiasme en voor alle leermomenten

Els W. Wat hebben wij een leuke, leerzame dag gehad!Top!!